Nie jest tajemnicą, że obecny system produkcji żywności jest kompletnie nieefektywny i nie jest w stanie wyżywić rosnącej populacji ludzkiej na dłuższą metę, jednak dobrą wiadomością jest to, że w przygotowaniu mamy już kilka rozwiązań tej sytuacji. W dniach 21-22 marca tego roku w Berlinie odbędzie się ProVeg New Food Conference, będzie ona miała na celu przedstawienie wielu rewolucyjnych technologii żywienia.

ProVeg International będzie gościć naukowców, reprezentantów przemysłu żywieniowego oraz innych ekspertów, którzy będą dyskutować na temat innowacyjnych źródeł białka oraz nowych sposobów na ograniczenie konsumpcji produktów pochodzenia zwierzęcego. Pierwszy tydzień konferencji krążyć będzie wokół roślinnych źródeł białka, a następnie drugiego dnia tematy spotkania mówić będą o mięsie pochodzącym z hodowli komórek, czyli tak zwanego „czystego” mięsa.

Głównym celem konferencji będzie pogłębianie akceptacji ludzkiej oraz zwiększanie pozytywnego wydźwięku w mediach oraz świadomości publicznej, w tym celu zaproszono ekspertów, właścicieli firm, polityków oraz media by przedyskutować nowe możliwości oraz wyzwania związane z alternatywami dla żywności ze zwierząt.

By poznać pełną listę mówców oraz kupić bilety na konferencję kliknij TUTAJ.

Źródło: plantbasednews

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *